Gyártók


Termékajánló
Apotéka » Webáruház » Lúgosítás » Teák, porok » Colon Control por 200g Zöldvér

NyomtatásE-mail
Colon Cleanser - Béltisztító kapszula 240db PharmekalColostrum 650mg tabletta 60db Healthy America

Colon Control por 200g Zöldvér

Ár: 3 190 Ft


Colon Control por 200g

A Colon Control 46 db összetevőjének köszönhetően igen változatos hatásmechanizmusát tekintve. Legtontosabb tulajdonsága a magas rosttartalomban rejlik. Az élelmi rostok elősegítik a normál bélműködést, annak megfelelő ritmusát.

 


A benne található almapektin hatékonyan tisztítja a beleket. Mivel nem emészthető, vízben oldódó rost, az emésztést képes befolyásolni.

A polifenolok és a C-vitamin, antioxidáns tulajdonságuknak köszönhetően részt vesznek a sejtek szabadgyökök elleni védekezésében, míg a C-vitamin a vírusok és baktériumok elleni védelmet is támogatja.

A gomba poliszacharidok a szervezet védelmi rendszerét segítik.

Az MSM pozitív hatású az emésztésre és bélrendszer perisztaltikájára.

A bromelin és papain enzim részt vesz a fehérje bontásában, hozzájárulnak az emésztés normál komfort-érzésének fenntartásához.

A növényi komponensek és az MSM a szervezet normál pH-szintjének fenntartását segítik.

Kiknek javasolt a Colon Control?

Akik rendszeresen:
-    alkoholt fogyasztanak, dohányoznak, drogokkal élnek,
-    gyógyszereket, fogamzásgátló szereket fogyasztanak,
-    ki vannak téve vegyianyagok, nehézfémek, kemikáliák (pl. mesterséges parfümök) hatásainak,
-    sugárterhelésnek vannak kitéve.

Akiknél az alábbi panaszok közül egy vagy több jelentkezik:
-    gyakori fáradtság, erőtlenség,
-    gyakori puffadás az étkezéseket követően,
-    krónikus székrekedés vagy hasmenés,
-    bőrproblémák, kiütések,
-    gyakori fejfájás,
-    rossz szájíz,
-    túlsúly.

A beteg vastagbél tünetei:
-    fehér nyelv,
-    büdös lélegzet,
-    felfúvódás, gyomorkorgás,
-    elégtelen ürítés,
-    álmosság, apátia,
-    hirtelen fejfájások, rossz hangulat,
-    rossz testszag,
-    kiütések.
A vastagbél nyálkahártya gyulladásának tünetei:
-    begyulladhat a száj, szem nyálkahártyája,
-    polipok jelennek meg,
-    a fogakra fekete lepedék telepszik,
-    A vitamin hiány a szervezetben,
-    továbbá: arcüreggyulladás, asztma, herpesz, nyelvgyulladás, stb. jelentkezhet.

Normális bélműködés esetén, minden étkezés után 1-2 órával van széklet, ami puha állagú, nem ragad és könnyen távozik.

 

 

 


A Colon Control segít a bélfalon, a bél nyálkahártyáján több éve lerakódott mérgező salakanyagok felszabadításában, kiürülésében. A lerakódások megszűnésével az emberi test életteni rendszere újra normalizálódik. A méreganyagok kiürülésével a test újjászületik, az ellenálló képesség pedig fokozódik.

Összetevők: rozskorpa, kaporlevél, sütőtökpor, kókuszrost, citrusrost, almapektin, kombucha por, inulin, spárgapor, tárkony levélpor, cikória gyökérpor, céklapor , torma gyökérpor, káposzta por , koriandermag por , búzafű por , színezék (növényi szén), petrezselyem levélpor , lenmag por , koral kalcium , MSM , rozmaring levélpor , brokkoli por , izlandi zuzmó, papaya levélpor , kurkuma, aszkorbinsav , zöldtea levélpor, Himalája-só, olajfa levélpor , ananász gyümölcspor , fekete bodza bogyópor , fehér mustármag por, fekete köménymag por, csillagánizs por, kis ezerjófűpor, gyermekláncfűgyökérpor, máriatövis magpor, cickafark növénypor, oregano levélpor, shiitake gombapor , magnézium-szulfát, kálium-klorid, bromelin , cayennei bors.

Felhasználás:

Egy doboz 20 napi adagot tartalmaz. Naponta 2x1 csapott adagolókanállal (10g) kell fogyasztani egy pohár vízben elkeverve. A későbbiekben a fenntartó adag: 5g.


Évente kétszer lenne ideális a Colon Control használata. Akkor, amikor az időjárás télből tavaszra vált és akkor, amikor beköszönt az ősz. Szükség esetén azonban többször és folyamatosan is fogyasztható.


Az étkezési szokások, életmód változtatása egy folyamat, amely lépésről-lépésre történik. Ebben a folyamatban végigkísérhet, segíthet minket a Colon Control egészen addig, amíg meg nem tudtuk valósítani a kívánt változtatásokat.


Az életmód és ezen belül a táplálkozás megváltoztatása során a legfontosabb szempont a szemléletváltás. A változás, változtatni akarás mindig belső elhatározás kell hogy legyen. Fontos a fokozatosság, a saját ritmusa betartása és lépcsőfokonként haladás.
Az egészég fenntartásához, helyreállításához elengedhetetlen a helyes táplálkozás, de ugyanolyan fontos a testmozgás, elegendő alvás, stresszoldás, a gondolkodás tisztasága.nálási javaslat:

A Colon Controll program három lépcsőfoka

 

 

 


Megtisztult testben szépül a lélek.

1. Méregtelenítés

Már a több ezer éves múltra visszatekintő ájurvédikus orvoslás is megfogalmazta a méregtelenítés fontosságát, miszerint az egyik legfontosabb alapszabály, hogy gyógyhatású anyagot vagy gyógyszert addig nem visznek be a szervezetbe, amíg nem méregtelenítették azt.
A méreganyagok jelentősen megnehezítik szervezetünk működését. Testünk azonban képes a megtisztulásra, a megújulásra, különösen ha segítünk neki ebben.
A szervezet szennyezésének fő forrása a táplálék. A helytelen étkezésektől főleg a vastagbél szenved, mivel onnan történik a legnagyobb elszívás. A megemésztetlen táplálék benne erjed és rothad. Az erjedési és rothadási folyamatok termékei a mérgek, amelyek bekerülnek a vérkeringésbe és az egész szervezetet mérgezni kezdik. Ezért a vastagbél tisztítása különösen fontos, ugyanis a salakok, mérgek a szervezet nedveiben elterjedve pusztítják a szervezet életenergiáját.
Az immunitás 80%-a a vastagbélben van. Ez a másik ok, amiért a vastagbél megtisztításával a szervezetet is tisztítjuk.
A Colon Conrol összetevői révén megdolgoztatja a beleket, megszabadítja a nyálkás lerakódásoktól, amelyek a bélbe jutott meg nem emésztett ételek következményei. Ahogy telik az idő a lerakódott anyagok bomlani kezdenek és mérgekké válnak, számos kellemetlen tünetet okozva. Ilyenek például: rendszertelen széklet, hasmenés, székrekedés, teltségérzet, bőrproblémák (pattanás, kiütés, mitesszer, furunkulus), bizonyos ételallergiák vagy intoleranciák, folyamatos, ok nélküli fejfájás, gyakori megfázás, kártékony baktériumok elszaporodása az emésztőrendszerben, krónikus fáradtság, nagyobb alvásigény.
Ha a méreganyagok kiürülnek a bélből: hatékonyabb lesz az anyagcsere, erősödik az immunrendszer és ez által jobban tudnak aktivizálódni az öngyógyító mechanizmusok. A továbbiakban pedig hatékonyabb lesz a tápanyagok felszívódása.
A méregtelenítés elkezdése előtt azonban fontos a kellő alázat és az odafigyelés önmagunkra. Amikor megindul a tisztulási folyamat, kezdetben előfordulhatnak olyan tünetek, mint például fejfájás, fáradékonyság, esetleg bőrkiütések. Ilyenkor ennek „örülni” kell, mert a szervezet végre képes megszabadulni a felhalmozódott méreganyagoktól. Illetve a tünetek egyben azt is jelzik, hogy ideje volt már nekikezdeni a tisztításnak. A testben felszabadulnak a toxinok és megkezdik a kiürülésüket. Ebben az állapotban a Májprotektor tabletta igen hatékony támogatója lehet a máj munkájának.
Bármely méregtelenítés, de különösen a Colon Controlal való megtisztulás során fontos tudni, test-lélek-szellem hármasa tisztul meg egyszerre, egymással karöltve.
A Colon Control természetes módon és teljesen biztonságosan tisztítja meg a bélrendszert a szervezet számára fölösleges lerakódásoktól. Használata egyszerű és nem drasztikus, mint a beöntés.

2. A bél egészséges flórájának helyreállítása

A helyreállítás irányítója az inulin
Az inulin egy folyékony növényi rost, a prebiotikumok egy fajtája, ami annyit jelent, hogy növeli az élő kultúra aktivitását és segít megelőzni a kártékony baktériumok elszaporodását az emésztő rendszerben.
Tudatos táplálkozással, egészséges életmóddal, a stressz kerülésével és prebiotukumok fogyasztásával segíthetjük a bélflóra egyensúlyának kialakulását és megőrzését.
A Colon Control programmal megvalósítható, hogy mindenki a saját, egyedi szinergista baktériumtörzseit tudja támogatni! Ha kívülről visszük be a probiokumokat az sokkal kevésbé hatékony, mint az egyedi flóra támogatása, helyreállítása.

3. Megfelelő tápanyagellátás

„Annak amit megeszünk, nagy része felesleges. Csak a negyedére lenne szükségünk az élethez. A másik háromnegyed rész az orvosokat gazdagítja.”
                                            (Dr. Shelton)
A Colon Control összetevői megadják a szervezetnek mindazt, amire szüksége van. A termék fogyasztása természetesen nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozást.
Néhány, az egészséges táplálkozás fontos összetevői közül:
-    a minőségi, megfelelő mennyiségű folyadék,
-    nyers gyümölcsök, zöldségek,
-    szénhidrátok rostdús formában
-    könnyen emészthető fehérjék
-    zsírok, leginkább telítetlen olaj formában
-    természetes vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, antioxidánsok.

A vastagbél táplálásáról

Nagyon fontos a frissen facsart gyümölcslevek, zöldséglevek fogyasztása. A rostok nem emészthetőek, de kiváló a „seprő” hatásuk, ugyanis gyorsítják a táplálék áthaladását a belekben, serkentik a bélmozgásokat, növelik a széklet tömegét és segítik az ürítését is. Továbbá minden friss gyümölcs, zöldség és aszalt gyümölcs hasznos és szükséges az egészséges vastagbél számára.
Aki nincs hozzászokva a nyers táplálkozáshoz vagy felfúvódik tőlük, az enyhén megpárolhatja őket. A felfúvódás egyébként akkor a leggyakoribb, ha a gyümölcsöt a desszertet követően fogyasztják. A gyümölcsben lévő cukor erjedési folyamatot indít, alkoholt képez, ezért az előtte elfogyasztott étel erjed. A gyümölcs a vékonybélben emésztődik, ezért a legjobb, ha az étkezés előtt fél órával fogyasztjuk.
Fontos információ, hogy a vastagbél mikroflóráját szinte lehetetlen helyreállítani, ha sütőélesztős termékeket fogyasztunk. Az élesztő képes tönkretenni az emésztést. Csak a a sörélesztő hasznos.
A finomított termékek, a főtt, helytelenül kombinált ételek, valamint a sok fehérje és cukor fogyasztása patogén mikroflórát eredményeznek a belekben, amelyek megakadályozzák például a kalcium hasznosítását. (Ezzel magyarázható például a tömeges fogromlás.)

A Colon Control program e három lépcsőfoka együttesen hozzájárul szervezetünk anyagcsere rendszerének normalizálódásához!

A megtisztult szervezetből már képesek felszívódni és hasznosulni a vitaminok, ásványi anyagok és zöld lúgosítók. Az egészség hosszú távú megőrzéséhez és helyreállításához kiváló a Green Mix 18 zöld növényi keverék por fogyasztása. A komplex kiegyensúlyozott táplálkozáshoz ma már hozzátartozik az antioxidánsok fogyasztása is. A Kombuflavonoid koncentrátum flavonoid és antioxidáns tartalma jelentősen hozzájárul az egészséges élethez.
A megtisztulás után igazán hatásos az antocianidin tartalmú Lilavér fogyasztása, amely kiváló gyógyító értékét magas vitamintartalmának és szabadgyök-fogó kapacitásának köszönheti.

Az emésztőenzimekről

Egészségünkhöz és annak megőrzéséhez nagy mértékben hozzájárulnak az emésztőenzimek, amelyeket ugyanúgy pótolni kellene, mint a vitaminokat és ásványi anyagokat.
Az emésztőenzimeknek többféle típusa van, amelyek az anyagcserében vagy az emésztésben vesznek részt. Az emésztőrendszerben például a szénhidrátokat az amiláz, a fehérjéket a proteáz, a zsírokat pedig a lipáz enzimek hasítják kisebb egységekre.
Az enzimek speciális fehérjék, amelyek az élő növényi sejtekben képződnek. A szervezet cserefolyamatainak az elindítói, jelenlétük nélkül nem valósulhat meg az anyagcsere és az emésztés. Minden élő gyümölcs és zöldség tartalmaz természetes enzimeket, amelyek fogyasztásával a szervezet fenn tudja tartani az enzimháztartását az egészség megőrzése érdekében.
Az egyik legfontosabb és legerősebb hatású enzim a papain, amely a papayában található. Hatékonyságát a belekben uralkodó kémhatás sem befolyásolja hátrányosan, vagyis savas pH-jú környezetben is képes kifejteni a hatását.

Nettó tömeg: 200 g.

Figyelmeztetés:  az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet, és az egészséges életmódot.

Forgalmazza: VivaNatura World Kft.

Az összetevőkről részletesen:

ROZSKORPA
A rozs, hazánk egyik legfontosabb, kissé édeskés, jellegzetes ízű gabonanövénye. A magyarok a honfoglalás idején ismerkedtek meg vele. Az évszázadok során egyre jobban elterjedt.
Kissé édeskés, jellegzetes ízű növény. Eredetileg a búza és az árpa gyomnövénye volt.
A rozs magjának külső héjában található kémiai anyagok gátolják a koleszterinszintézis egyik fontos lépését, ezért csökkenti a vér koleszterin szintjét.
A rozskorpa a legcsekélyebb glutén tartalmú a gabonák között. (Legmagasabb a búza és az árpa glutén tartalma.)

KERTI KAPOR LEVÉL
Az ókorban a rómaiak tehetősség szimbólumaként tartották számon, de nagyra értékelték az egészségvédő hatását is. Hippokratész is használta a gyógyításban: harci sérülésekre például mézzel édesített kapor készítményt ajánlott.
Hatóanyagai: illóolajok, magas vas, kalcium és mangán tartalom, antioxidánsok, vitaminjai közül a C-vitamin a legjelentősebb.
Illóolaja antibakteriális, nyugtató, izomlazító, különösen az emésztőrendszer izmaira. Több száz éve használatos puffadás, gyomorrontás, gyomorégés, bélgörcsök, hányinger kezelésére, valamint kisgyerekek hascsikarásának enyhítésére. Kis mennyiségben fogyasztva segíti a tejelválasztást. Ásványi anyagai enyhítik a csontritkulás tüneteit és jó hatással vannak a reumatikus ízületi gyulladásokra. Élelmi rosttartalma segíti az emésztőrendszer hatékony működését.
Oroszországban előszeretettel használják a kapor levelét és az olaját a cukorbetegek terápiájában. Bizonyos mennyiségben fogyasztva, csökkenteni tudja a vércukorszintet, úgy hogy a hasnyálmirigyet serkenti több inzulin termelésére.

SÜTŐTÖK
Őshazája Dél- és Közép –Amerika, állítólag az indiánok termesztették ültetvényeiken. Hazánkban is régóta ismert, jelentős helyet foglal el a népgyógyászatban.
A sütőtök olcsó és gazdag forrása a rostanyagoknak és a tápértéke is jelentős. Alacsony a zsírtartalma és sok szénhidrát van benne.. A színe magas béta-karotin tartalmának köszönhető.
A béta-karotin mint antioxidáns jól használható immungyengeség és megfázás kezelésére. Segít a szem egészségének a megtartásában és jelentős szerepe van az egészséges bőr, csontok és fogak fenntartásában.
A sütőtöknek jelentős a C-vitamin tartalma és nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, ami az egészséges szívműködéshez szükséges.
Az American Journal of Clinical Nutrition című szaklapban megjelent tanulmány szerint a zöld levelű és a sárga levelű zöldségfélék fogyasztása jelentősen csökkenti a rák rizikóját. A tanulmány külön kiemeli, hogy bizonyos daganatos megbetegedések (például az emésztőrendszeri rákoknál) megelőzéséhez különösen előnyös a sütőtök fogyasztása.
A sütőtöknek jelentős a kalcium, foszfor és vastartalma; koleszterint pedig egyáltalán nem tartalmaz. A tökmagot és kivonatait bélférgek és paraztiták ellen is használják, mivel gátolják azok megtelepedését a belekben.

KÓKUSZROST
A kókuszpálmák a világ egyik fő élelmiszer ellátóinak számítanak. Szerencsére (még) nem kezelik vegyszerekkel és nem génmanipulált.
A kókuszrost a kókuszdió hántolás mellékterméke. A kókuszrost szinte nem tartalmaz kalóriát, ezért ideális salakképző étel. Bizonyított, hogy hatásos béltisztító, valamint kiváló a székrekedés és a vastagbélrák megelőzésére.
A kókuszolaj képes a bélben lévő érzékeny baktériumflóra egyensúlyát helyreállítani, fenntartani és ez által a fontos szerepet játszik például a gyulladásos betegségek megelőzésében, gyógyulásában.
A hasznos bélbaktériumok pont az olyan magas rosttartalmú ételeket kedvelik, mint például a kókusz. Szénhidrátjainak 71%-a rost. A káros baktériumokat, gombákat viszont nem támogatja.
Forrás: Harald W. Tietze: Fókuszban a kókusz írása, amely ingyenesen letölthető a www.vivanatura.hu weboldalról.

CITRUSROST
A citrusfélék és a héja is antioxidáns hatású. A héjában sok az E és C-vitamin. Savtartalmának köszönhetően kiüríti a szerevetből a felhalmozódott sókat és bomlástermékeket. Regeneráló hatása miatt pedig képes pótolni a szerves sókat. Segít a májnak a méregtelenítésben, puffadásgátló és féreghajtó hatása is van. Bioflavon tartalma vértisztító hatású és regenerálja a véredényeket. A citromban lévő szerves szalicilsav erőteljesen oldja a húgysavakat és savtalanítani képes a vért.
A rostjának jelentős a C-vitamin tartalma és jelentősen hozzájárul a széklet megfelelő mennyiségéhez.

ALMAPEKTIN
Már az ókorban is tudták, hogy egyedül az alma az a fajta gyümölcs, amelyet más ételekkel együtt is ehetünk, anélkül, hogy erjedés lépne fel.  Az almát nagyon rövid idő alatt képes megemészteni a gyomrunk és szinte azonnal energiát is nyerhetünk belőle. Magas foszfortartalmának köszönhetően sokat segít azoknak, akik szellemi munkát végeznek vagy egy kicsit gyengébb idegzetűek. Magas a vas és a nátrium tartalma, de megtalálható benne az almasav, rost, cukor, pektin, stb. is.
Az alma savas gyümölcs ugyan, de a szervezetet mégis lúgosítja, mert az organikus sói semlegesítik a fehérje bomlástermékeiből származó savakat.
Más hatású az édes, és más hatású a savanykás alma. Az édes alma a székrekedésben szenvedőknek és a vérszegényeknek jó hatású. A savanykás ízű azoknak jobb, akik esetleg túltápláltak vagy reumás panaszokkal küzdenek (mivel sói oldják a húgyköveket.).
Érdemes teljes egészében elfogyasztani az almát, mert a csutkája igen értékes jódot tartalmaz. Egészében fogyasztva az alma teljes értékű táplálék, kizárólagos fogyasztásával szinte korlátlan ideig lehetne élni. Fogyasztásával még a várandósság alatti hányingert is le lehet küzdeni.
A gyümölcsök pektintartalma részben az érettségüktől függ. Akkor a legideálisabb a pektintartalom, amikor a gyümölcs pont érett. A kutatások szerint az alma pektintartalma a legnagyobb a gyümölcsök között.
Mivel az almapektin nem emészthető, hanem vízben oldódó rost, így leginkább az emésztést képes befolyásolni. Legtöbbször hasmenés elleni termékekben szerepel, mert székrekedés nélkül képes segíteni a gyógyulást. Szabályozza a bélműködést és tisztítja a húgyutakat.
A kutatások szerint az almapektin csökkenteni képes a vér koleszterinszintjét.
Az almapektin a bélrák kockázatát is csökkenti és alkalmas a nemkívánatos fémek és nehézfémek eltávolítására is. Rostjaival hatékonyan tisztítja a beleket, így segítve elő a bélflóra egyensúlyának a fennmaradását. a Colon Control összetevőjeként azért játszik jelentős szerepet az almapektin, mert a vastagbél redőiből képes a hosszú idő óta lerakódott, pangó élelmiszer maradványait megkötni és eltávolítani. A béltisztító készítmények látványos demonstrációi ennek köszönhetőek. Ahogyan a pektin maszk távozik a szervezetből, magával viszi a vastagbél táplálkozási emlékeit is.

KOMBUCHA POR – szervezetünk irányító karmestere
„A kombucha a bélrendszer takarítónője és a tápanyagok biotranszformátora.”
A teagomba ősrégi népi- és házi szer. A kombucha teát Kínában a halhatatlanság italának nevezik. Nem véletlenül, hiszen számos egészségügyi problémára jelenthet gyógyírt a fogyasztása. Valójában nem tudjuk biztosan, hogy honnan származik, egy biztos, hogy a kombucha egészségmegőrző szerként való használatának több évezredes távol-keleti hagyományai vannak.
A kombucha élő táplálék, amely mikroorganizmusok, enzimek és kiegészítő anyagok milliárdjait tartalmazza.  Testünk felesleges, használatlan lerakódásait táplálékként kezeli, miközben rengeteg energiát termel. Szinergista tejsavbaktériumokkal támogatja a bélflórát. A megtisztult bélrendszeren keresztül sokkal könnyebben szívódnak fel a tápanyagok és az immunrendszer is jobban tud működni. A felszívódást úgy támogatja, hogy a tápanyagokat a baktériumok és enzimek átalakítják, „biotranszformálják” és így képes lesz beépülni a szervezetbe.
A kombuchának a máj méregtelenítésén túl óriási szerepe van a kötőszöveti gyengeségek, a nem gyulladásos ízületi betegségek és a szem üvegtestjének a betegségeinek megelőzésében, mivel olyan fontos anyagokat tartalmaz mint a:
- glükoronsav, amely kötött formában a poliszacharidok építőanyaga,
- hyaluronsav, ami a kötőszövetek építőanyaga,
- kondroitinszulfát, a porcok építőanyaga,
- mukoitinszulfát, a gyomor nyálkahártya és a szembeli üvegtest építőanyaga.
A kombucha jobbra forgatható D-tejsavat (+) termel. A rákos szövetekben szinte soha nem lehet kimutatni ezt a tejsavat, pedig a vizsgálatok kimutatták, hogy ameddig jelen van a szövetekben, addig nem jön létre rák.
 A kombucha segít szervezetünknek megőrizni a vitalitását, támogatja az anyagcserét, rendszeres fogyasztásával lerövidíthető az emésztési tranzitidő (vagyis nem pang a táplálék a bélrendszerben). A rendszeres fogyasztók közük sokan számolnak be életminőség javulásról. Mivel a teája tökéletes B-vitamin komplex forrás, a szellemi munkát végzőknek és s stresszes körülmények között élőknek is kiváló.
A kombucha antibiotikus összetevője az uzinsav, amely még egyes vírusokat is képes megölni. A teát fogyasztóknál megfigyelhető, hogy segíti a nehézfémek (például ólom, higany, benzol) kiürülését a szervezetből.
A Colon Control-ban használt kombucha por sok tekintetben unicális. Egyrészt nem a teából, hanem a koncentrátum porításából állítják elő. Másrészt ezt a port élesztési próbának vetik alá. Lehűlt cukros fekete teába keverik a port és az néhány nap alatt életképes kombucha telepet hoz létre. Fontos tudni, hogy a kombucha – bár gyakran hívják gombának – nem gomba, hanem a zuzmók családjához tartozik.

INULIN
Az inulin egy növényi étkezési rost, amely növényekben, zöldségekben és gyümölcsökben található. Összetett szénhidrátvegyület, a prebiotikumok egy fajtája, mivel segíti az emésztőrendszerben az élő baktériumkultúra aktivitását és megelőzi a kártékony baktériumok elszaporodását, valamint elősegítik az ásványi anyagok felszívódását. Az inulin olyan vízben oldódó rost, amely a bélben sértetlen marad (nincs olyan enzim az emésztőrendszerben, amely képes lenne feloldani vagy megemészteni), s így magához vonzza a jó baktériumokat táplálkozásra. Mivel az ember számára emészthetetlen marad, így fogyasztásának kalóriatakarékosság szempontjából is nagy jelentősége van.
Az inulin természetes cukorpótlónak is ismert. Mivel nem növeli a vércukorszintet és lebontásához nem szükséges inzulin, így cukorbeteg is fogyaszthatják. Sőt, megkönnyíti az vércukorszint beállítását. Javítja az emésztőrendszer működését, előnyösen befolyásolja a bél pH értékét és a széklet tömegét. Hatásos székrekedés ellen, csökkenti a béltartalom tranzitidejét. Szabályozza a vér trigilcerid szintjét és szabályozzai a koleszterint.
Az inulin egyik legfőbb forrása a csicsóka és a cikória.

SPÁRGA
A népgyógyászat szerint remek vértisztító és felszámolja a szervezeten belüli fertőzéseket. A spárga feltehetően eurázsiai eredetű növény. Vadon termő változatát már az ókori egyiptomiak és görögök is ismerték. A rómaiaknál a gazdagok táplálékának számított.
Nyersen is fogyasztható és egészséges, de aszparaginsav tartalmának köszönhetően jellegzetes íze csak főzéskor jön elő.
A szárát jól emészthető rostok alkotják, hajtások pedig B1-, B2-, C-, E-vitaminban és folsavban gazdag. Sok értékes aminosav megtalálható a benne, kalóriatartalma azonban csekély (100 gramm spárga csak 20 kalóriát tartalmaz). Kifejezetten kevés benne a cukor. Tartalmaz kalciumot, foszfort, vasat, nátriumot, káliumot, ónt, szilíciumot, molibdént. A zöld spárga értékesebb, mert klorofillban gazdag, több benne a C-vitamin és a karotin, mint a világos változatában.
Vízhajtó és vesekő-eltávolító hatása ismeretes elsősorban, de a keringésre is jó hatással van és jelentősen segíti a méregtelenítést. Szárított pora fogfájás ellen is használható. Hatása kedvező a belső elválasztású mirigyek működésére és enyhe hashajtó hatású.
A spárgában is megtalálható aszparaginsavnak fontos szerepe van a központi idegrendszer védelmében, ugyanis neurotranszmitter (ingerületátvivő) az agyban.

TÁRKONY LEVÉL
A tárkony szó görög eredetű, sárkányt jelent. Elődeink légzészavarok ellen és altatónak, enyhe nyugtatónak használták.
Sokan fűszernövényként ismerik, de számos gyógyhatása miatt gyógynövényként is használatos. Az emésztőrendszerre gyakorolt hatása nagyon kedvező, étvágyjavító, emésztést serkentő, segíti az epe termelését a májban, gyorsítja a mérgező anyagok távozását a szervezetből. Hatóanyagai közül néhány: aszkorbinsav, aszparagin, A-, B1-, B2-vitamin, béta karotin, jód, kálium, rutin, mangán, magnézium, stb.
A tárkony elősegíti a menstruációt és segít a kimerültség leküzdésében. A levele gazdag ásványi sókban, köztük jódban, valamint támogatja a paraziták kiürülését a bélből.

CIKÓRIA GYÖKÉR
A cikória őse a mezei katáng, amely az országban szinte mindenhol megtalálható gyomnövény.
Ha konyhakertben akarjuk vetni, akkor az ültetés előtt a talajt mélyen fel kell ásni, mert a laza, közepesen kötött talajt kedveli.
Hatóanyagai között megtalálható például az inulin és a gyümölcscukrok.
Rosttartalmának köszönhetően segíti az emésztést. Ásványi sókat, kalciumot, káliumot, foszfort és meszet tartalmaz. C-vitamin tartalma nem túl magas, de A-vitamint nagy mennyiségben tartalmaz. Gyökerében található a tejnedv, valamint 15% inulin.
Gyökerét pótkávé és inulin gyártására használják. Salátaként, húsok köreteként is fogyasztható.

CÉKLA
A céklát már ősidők óta ismerik és használja az emberiség. Európába a rómaiak juttatták el.
A görögöknél közkedvelt ital volt, azt tartották róla, hogy hűsíti a vért. Hasonló célból használták a rómaiak is.
A cékla az a zöldségféle, amelyből a szervezet a legjobban tudja hasznosítani a vasat. Növeli a vörösvérsejtek oxigénszállító kapacitását és jelentős az antioxidáns tartalma.
Tartalmaz még B1-, B2-, B6-, C-vitamint, káliumot, kalciumot, magnéziumot, rezet, stb.
Cholin tartalma segíti a gyomor és a belek egyenletes működését. Lábadozás idején roboráló hatású. Sárgarépával együtt fogyasztva méregtelenítő és májtisztító hatása van, illetve segíti a nehézfémek kiürülését a szervezetből.
Erős szellemi és fizikai igénybevétel esetén jelentősen javítja az állóképességet. Várandós anyák is bátran fogyaszthatják, magas a folsav tartalma, ami a magzat számára különösen fontos (az agy és az idegrendszer fejlődéséhez).

TORMA GYÖKÉR
A torma Dél- és Kelet Európában sok helyen megtalálható, például patakpartokon elvadulva. Kertben majdnem kiírhatatlan, elhatalmasodó növény. Számos fajtáját termesztik, például a csípős debrecenit.
A friss gyökere megreszelve erős, könnyekre ingerlő illatú, maró ízű.
Általában az átható erős ízű változat gyökerét használjuk. A népgyógyászat szerint a torma féreg-, gombaölő és bélfertőtlenítő hatású.
Mára már az orvosok megállapították, hogy a gyomor- és hólyagrák kialakulásának a veszélyét jelentősen csökkenti a fogyasztása.

KÁPOSZTA
Az egyik legrégebben termesztett konyhakerti növény. Magas a B és C-vitamin tartalma, valamint jelentős mennyiségű ásványi sót és fehérjét is tartalmaz.
Növeli az étvágyat, javítja az emésztést és jelentős szerepe van az egészséges bélflóra helyreállításában. Fogyókúra esetén különösen ajánlott, mert fogyasztása után hosszú ideig megmarad a jóllakottság érzése.
A vöröskáposzta színét az antocián adja. Flavonoidjainak köszönhetően jelentős az antioxidáns hatású,; amelyek csökkentik a szív- és érrendszeri megbetegedések, valamint az agyvérzés kockázatát, mivel meggátolják a vérrögök képződését.
A káposztafélék egy speciális vitamint tartalmaznak, az U-vitamint, aminek nagy szerepe van a gyomor- és nyombélfekély kezelésében.

KORIANDER MAGŐRLEMÉNY
Az egyiptomiak már 3000 évvel ezelőtt is foglalkoztak koriander termesztésével. Szerelmi vágyserkentőként és a boldogság fűszereként használták. A rómaiak és a görögök a borukat ízesítették vele, a kínaiak pedig halhatatlanságot elősegítő erőt tulajdonítottak a koriandernek. Az indiaiak szélgörcs és székrekedés ellen használták.
A legtöbb fűszerhez hasonlóan a koriander is kedvezően hat az emésztésre. Puffadásnál, hányingernél, gyomor- és bélgázosság esetén, emésztési zavaroknál nagy segítség a fogyasztása. Étkezések után rágcsálva megszünteti a csuklást. Magja és levele segít megelőzni az étkezések utáni fáradtságot, álmosságot; emésztést rendben tartó hatásának köszönhetően segít az emésztési zavarok okozta fejfájásoknál. Csökkenti a feszültséget és fájdalomcsillapításra is képes.
A magjában lévő illóolajok antibakteriális hatásúak. A gyomor-bél csatornában különösen hatásos a baktériumok okozta fertőzések leküzdésében, és segíti az immunrendszer működését. Remek méregtelenítő, segíti a lerakódott méreganyagok kiürülését. Növeli az alacsony energiaszintet.
A szépségápolásban is használják. Mivel fokozza a vérkeringést, jó hatású az anyagcsere miatti bőrproblémák és a narancsbőr kezelésénél.

BÚZAFŰ  – „az örök fiatalság elérhető forrása”
A búzafű a fűnagyságúra megnőtt (kb. 15 cm), csíráztatott bio tönköly vagy durumbúza. Édeskés levét gyakran kipréselik és búzafüléként fogyasztják.
Egészségvédő hatását már a sumérok és az óegyiptomiak is ismerték.  A búzafű frissítőként és fiatalító szerként egyaránt használható, mivel nagy mennyiségben tartalmaz természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és enzimeket. Emésztése kevés energiát igényel, mert szervezetünk könnyen fel tudja dolgozni. Magas klorofill tartalma miatt oxigénnel dúsítja a vért, javítja a sejtek oxigénellátását és ez által komoly szerepe van a gyulladások leküzdésében. Méregtelenít és ugyanakkor növeli az energiaszintet. A bélbolyhokat felszabadítja a lerakódott méreganyagoktól, így javítja a táplálék felszívódását. Normális székletet eredményez. Jótékony az idegrendszerre, csökkenti a fáradtságot.
Tökéletes fehérjeforrás, a megfelelő arányban tartalmazza az esszenciális aminosavakat. Magas az A- és C-vitamin forrás, de gazdag az A-, F-, K-, és B vitaminokban is. Jelentős a B 17 (laetrile) tartalma, amely azért jelentős, mert a tudósok és sok kutató szerint a normál sejteket befolyásolása nélkül lépes rombolni a ráksejteket.
Segíti az emésztést és a belső szervek működését. Megsemmisíti a kórokozó baktériumokat, és segít visszaállítani a hasznos bélbaktériumok egyensúlyát. Ezzel jelentősen segíti az immunrendszer működését.
A búzafű jelentős lúgosító hatású, kimagasló kalcium, magnézium és kálium tartalma van. Enzimtartalma egyedülállóan magas, ezért erősen tisztító hatású. Fogyasztása jó hatású az  allergiákra és azok megelőzésére is kiválóan alkalmas.

AKTÍV NÖVÉNYI SZÉN
Az aktív szén hatásosságát száz éve már az orvostudomány is elismerte. A mai kutatások azt bizonyítják, hogy a szén megköti a vírusokat és a baktériumokat a beleken, sőt a baktériumok termelte mérgeket is, a bélfalakra pedig tisztító hatást gyakorol.
Megköti a permetszereket, gyomirtók mérgeit, idegen hormonokat, gyógyszerek maradékait, sőt még a radioaktív anyagok egy részét is. A legújabb kutatások szerint a vese munkáját is segíti.
Fontos tudni, hogy az egészségvédő hatást tekintve a lassú égésből visszamaradt faszén a jó (fűz, nyír, nyár, hárs, bükk). A patikai aktív szén csont alapanyagú.

PETREZSELYEM LEVÉL
A petrezselyem vad fajai a Földközi-tenger vidékéről és Nyugat-Ázsiából származnak. Talán a legfontosabb hatóanyaga az illóolaj, azon belül pedig az apiol, pinén, miriszticin. A termése flavonoidokat, nyálkát és zsírosolajat tartalmaz. A levele C-vitamin tartalmú.
Kiváló étvágyjavító, mert fokozza a gyomor- és bélrendszer működését. Vizelethajtó hatású, segíti a felesleges víz kiürülését a szervezetből. A népi gyógyászatban menstruáció elősegítésére és a tejelválasztás fokozására használják. Hatékony összetevője a magas vérnyomás elleni teakeverékeknek. A növény fluor tartalma erősíti a csontokat. Az élénk színű petrezselyem magas klorofill tartalma miatt hatékony szájdezodoráló.

LENMAG ÖRLEMÉNY
A len termelésére már az i.e. XIV. századból vannak bizonyítékok: Hippokratész i.e. 500 krül említi először hurut, testi fájdalmak és hasmenés elleni gyógyszerként. Paracelsus köhögés elleni szerként említi a lenmagnyákot.
A lenmag az esszenciális zsír forrása a szervezet számára. Gazdag A-, B-, C-, D- és E-vitaminban. Az ásványok közül a következőket tartalmazza: kálium, foszfo, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, nátrium, mangán, szilikon, réz, fluor, stb.
Fogyasztása megakadályozza a koleszterin lerakódását, ily módon megelőzi a kapilláris vérerek eldugulását. Serkenti az agyműködést, jó hatású az ízületi gyulladásokra és a légúti gyulladások ellen. Ha beiktatjuk a reggeli étkezésünkbe a lenmag olajos rostját, akkor rendszeres székletre számíthatunk..

KORALL KALCIUM
A korallpor vagy korall kalcium egy természetes ásványi anyag, mely az egészségünket segíti elő. Magas a kalcium és magnézium tartalma és több mint 70 szerves kötésű ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz.
Számos szakember úgy véli, hogy a korall kalcium biológiailag jobban alkalmazható összetétellel és kiegyensúlyozottabb ásványi tartalommal rendelkezik. mert lehetővé teszi a könnyebb hasznosulást.
A korallpor növeli a szervezet oxigén megkötő tartalmát, lassítja az öregedési folyamatokat és a csontritkulást, valamint szabályozni képes a vérnyomást.

MSM
Az MSM egy természetben előforduló szerves kötésű kén vegyület, minden élő szervezetben jelen van. A földben a növények a gyökerükön keresztül veszik fel és koncentrálják. Előfordulása: friss zöldségek, gyümölcsök, tengeri élőlények. Magas MSM tartalmú fokhagyma, spárga, káposzta, de még több van a nyers tojásban és a piros paprikában.
Hatásai: kitűnő allergia megelőző, anti parazita hatás, természetes úton kontrollálja az elsavasodást és a gyomorégést, gyulladáscsökkentő, serkenti a vérellátást.
Az MSM a sejtfalakat könnyebben átjárhatóvá teszi, így a víz és a tápanyagok könnyebben eljutnak a sejtekbe és a keletkező méreganyagok ugyancsak könnyebben távoznak! az aminosavak ugyancsak kötődnek a kénhez, fontos szerepet játszanak a hormonok, enzimek termelődésében.

ROZMARING LEVÉL
A növény nevének a jelentése: tenger harmata.  Ősidők óta kedvelt fűszer- és gyógynövény. az ókori görögök úgy tartották, hogy serkenti az agyműködést, ezért mindig tartottak maguknál egy rozmaringágat.
Története hazánkban Árpád-házi Szent Erzsébetig nyúlik vissza. Egész Európában a „magyar királyné vize”-nek tartották a rozmaringból készült illatszert.
Fontos hatóanyagai közé tartozik az illóolaja, amelynek illatáért a cineol nevű komponens felelős. Tartalmaz még: cserzőanyagot, flavonoidokat, keserűanyagokat, fahéjsav származékokat (rozmaringsav, kávésav), stb.
Az illóolaj baktérium és gombaölő tulajdonságú, sebgyógyító hatású, fáradtság esetén élénkítő, enyhe vérnyomásemelő. A Colon Control nem tartalmazza akkora mennyiségben a rozmaringot, hogy annak bármiféle hatása legyen a vérnyomásra.

BROKKOLI
A brokkoli a zöldségfélék közül az egyik legértékesebb növény. Nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat és emészthető rostokat. Különösen gazdag C-vitaminban és karotinban, de van benne B1-, B2-, B3-, B5-, és E-vitamin. Ásványi anyagai közül jelentős a kálium, kalcium, magnézium, nátrium, vas, cink és foszfor, de flavonoid tartalma is említésre méltó.
Minél sötétebb a brokkoli virágzata, annál több C-vitamint és béta-karotint tartalmaz. A brokkoliban található meg legnagyobb mennyiségben a szulforán vegyület. A szulforán egy kemopreventív anyag, mely segíti, hogy beinduljanak a daganatos sejtek pusztítását beindító folyamatok, valamint támogatja a méregtelenítésben jelentős enzimek működését. A szulforán vegyület fontos tulajdonsága még, hogy elpusztítja a Helicobacter pylori nevű baktériumot, mely a fekély és a gyomorrák kialakulásában játszhat szerepet.

IZLANDI ZUZMÓ
A XVII. század óta az izlandi zuzmó a népi gyógyászat egyik legkedveltebb orvossága. Kiválóan alkalmas száraz köhögés és a kezdődő influenza kezelésére, de gyomorrontás és betegségek utáni gyenge állapot ellen is hatásos. Hatóanyaga a keserű zuzmósav, amelynek antibiotikus, fertőtlenítő hatást is tulajdonítanak. 

PAPAYA LEVÉL
A papaya levele a legértékesebb része. A levél igen sok papain található és fehérjetartalma 15-ször magasabb, mint az érett gyümölcsének. A papaya fehérjében az összes esszenciális aminosav megtalálható. ezek közül fontos például az arginin, amelynek a vér tisztaságának fenntartásában és az ondótermelésben van fontos szerepe. Továbbá csökkenti a szervezetben a zsírlerakódást, miközben növelni képes az izomtónust. Az utóbbi években a papaya az integratív orvoslás fontos eszközeként vonult be a köztudatba.
Az anyagcsere szabályozásában pedig főszerepet kapott! Legeredményesebben étkezés után képes kifejteni a hatását. Fogyasztása megszünteti a táplálkozás utáni puffadást és a kellemetlen teltségérzetet. Ahogyan az emésztési folyamatokat támogatja, úgy segíti a salakanyagok gyorsabb távozását is a szervezetből. Mivel az emésztési tranzitidő lecsökken, csökken az esélye a zsír felhalmozódásának és a méreganyagok felszívódásának. Garantálja a biztos székletet és az elfogyasztott táplálékok gyors, „szakszerű” lebontását is. A papaya levelét bélféreghajtásnál és bélfertőzéseknél kiválóan lehet alkalmazni kiegészítő kezelésként. A Colon Control készítményen kívül a papaya monokészítményként és elérhető a 100% természet termékcsalád tagjaként.

KURKUMA
A kurkuma felhasználása a gyógyászatban már több ezer éves múltra tekint vissza. Az ájurvédikus orvoslásban kedvelt szer.
A kurkuma a gyömbérfélék családlába tartozó növény, amelynek a gyökerét használjuk fel. Magát a fűszert a sárga színű gyökértörzsből nyerik. A tapasztalatok szerint hatóanyagai erősítik az epehólyagot, gátolják a vérrögképződést, serkentik a zsíranyagcserét, oldják a bélgörcsöket és javítják az emésztést. Serkentik az epe kiválasztását és a máj működését, valamint gyulladáscsökkentő hatásuk is van.
A legfrissebb amerikai vizsgálatok szerint a kurkuma képes megfékezni a bőrrákos sejtek kifejlődését.

C-VITAMIN
A C-vitamin valószínűleg a legismertebb és a legtöbbet használt vitaminunk. Általánosan javasolt a betegségek elleni védekezés fokozására, a megfázás tüneteinek a mérséklésére, sebgyógyulás gyorsítására, stb. Vízben oldódó antioxidánsként, a C-vitamin vizes közegben hatékonyan véd – különösen a sejtek belsejében - a szabadgyökök károsító hatásával szemben. A vitamin fontos szerepet játszik az immunrendszer működésében. Növeli a fehérvérsejtek számát és fokozza működésüket, valamint növeli a vérben az interferon szintjét, amelynek a vírusfertőzésben és a rákbetegségek leküzdésében van fontos szerepe.
A C-vitamin egyik szintetikus úton előállított változatának szintén aszkorbinsav a neve, amelyből pont a ballanszírozó, kiegyenlítő anyagok hiányoznak. A természetes c-vitamin sokkal jobban hasznosul. A szintetikus C-vitamin az elfogyasztását követően azonnal oxidálódik, (mivel nincsenek mellette a szükséges ballanszírozó, kiegyenlítő anyagok) és agresszív szabadgyökké válik.

ZÖLDTEA LEVÉLPOR
A zöld tea is egy természetes gyógynövény, amelyet az írásos emlékek szerint már több, mint 5000 éve fogyasztják.
Nagy mennyiségben találhatóak meg benne vitaminok és ásványi anyagok. Csökkenti a fáradtságérzetet és növeli a szellemi teljesítő képességet. Zsíroldó hatása ma már bizonyított. Kedvezően befolyásolja a koleszterinszintet és kiválóan segíti az emésztést. Gátolja a vese-, epe-, hólyagkövek kialakulását.

HIMALÁjA-SÓ
A Himalája sót a királyok sójának tekintik, „fehér aranynak” vagy az „élet sójának” is nevezik. Napjainkban 400-600 méter mélységben található, kézzel bányásszák és a sósziklákat is kézzel törik szét.
Több mint 80 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. Természetes kiegyenlítő hatása
van, egyensúlyba hozza a sav-bázis egyensúlyt, segít a vérnyomás beállításában.
Az ananász fontos szereplője a tisztító kúráknak, emésztést gyorsító hatása révén ugyanis jobban ürülnek a szervezetből a méreganyagok.

OLAJFA LEVÉLPOR
Az olajfát körülbelül 6-8000 éve termesztik táplálkozási és gyógyászati célokra. A levele számos értékes hatóanyagot tartalmaz, ilyenek például: az oleuropein, rutin, luteolin, bioflavonoidok. Az olajfalevél igen hatásos vírusos, gombás fertőzéseknél, gyulladásos betegségek kezelésénél, valamint kiváló segítség az allergiás tünetek enyhítésére és megszüntetésére. Támogatja az immunrendszer működését, szabályozza a vérnyomást és segít a krónikus fáradtság leküzdésében.
Javítja a bélmozgást, enyhíti a székrekedést. Rendszeres fogyaztásakor közérzet javulás figyelhető meg.

ANANÁSZ GYÜMÖLCSPOR
Őshazája feltehetően Paraguay, Kolombusz Kristóf hozta be Európába 1493-ban. A gyümölcs az aromaanyagai mellett értékes ásványi anyagokat tartalmaz (például vas, kálcium) és vitaminokat (A, B, C) is tartalmaz. A benne található bromelin enzim hatékonyan segíti az emésztést és csökkenti a vér savtartalmát, illetve elősegíti a sav-lúg egyensúlyt. A bromelin csak a friss gyümölcsben található, a konzervekben a hőkezelés hatására megsemmisül. Az ananász rengeteg zsírégető enzimet tartalmaz és nagy ellenfele a savasságnak. Kitűnő székrekedés ellen, aki rendszeresen fogyasztja, kiegyensúlyozottnak érzi magát.

FEKETE BODZA BOGYÓ
A fekete bodzának a virágát, levelét és a termését is használják a gyógyítás céljából. A friss termése, bogyója csak akkor fogyasztható, amikor már sötét színűre érett! Ekkor viszont kiváló fájdalomcsillapító és enyhe hashajtó. Gazdag C-, B1-, B2-, B3-, E-, A- vitaminokban, ásványi anyagokban, aminosavakban és flavonoidokban. Hatóanyagai serkentik az immunrendszer működését és fokozzák az ellenálló képességet. Fronthatások, lelki válság vagy stressz esetén a bodza bogyó csökkenti a panaszokat és szerepet játszik a vérnyomás normalizálásában. Fogyasztása jelentősen javítja a gyulladások  és a vírusos betegségek leküzdését.

FEHÉR MUSTÁRMAG
A római ismert gyógy- és fűszernövénye.
A növény magja glikozikokat és zsírosolajat és nyálkaanyagokat, illóolajat tartalmaz. Fő felhasználási területe a mustár előállítása. A mag fogyasztása jelentősen javítja az anyagcserét, az emésztési folyamatokat és a tápanyagok hasznosulását.

FEKETE KÖMÉNY MAG
A fekete kömény már az ókorban kiemelkedő szerepet játszott a gyógyításban. A tapasztalatok szerint a növényt általános gyengeség, bőrproblémák, fejfájás ellen alkalmazták. Tápértéke magas, jelentős az ásványi anyag tartalma és aminosavakban gazdag. A benne található telítetlen zsírsavak miatt jótékonyan hat az emésztésre A teltetlen zsírsavakból képződik a prostaglandin nevű szövethormon, ami a vérkeringést szabályozza és tágítja a véredényeket.

CSILLAGÁNIZS
A csillagánizs egy illatos, erősen aromás fűszer, egy örökzöld fa termése, amely Dél-Kínában, Vietnámban honos. Kiváló gyomorerősítő, szélhajtó és görcsoldó és serkentőleg hat az emésztésre. Ízjavító tulajdonsága miatt gyakran szerepel szájvizek, fogkrémet összetételében. Kiváló immunerősítő, hatékony segítség az influenzák leküzdésében.

KISEZERJÓFŰ
Vadon növő gyógynövény, melynek népies neve: epefű, ördögcsiptefű, hideglelésfű, gyomorfű, stb.
Főbb hatóanyagai: keserű glikozidok, flavoniodok, illóolaj, gyanta, stb. Nagyon keserű ízű növény, belsőleg fogyasztva kiválóan támogatja az emésztést. Szélhajtó, bélgörcsoldó, megszünteti a gyomorégést, székrekedés esetén lazítja a székletet, szélhajtó, epeműködést fokozó, vértisztító hatású.

GYERMEKLÁNCFŰ GYÖKÉR
A fészkesvirágzatúak csoportjába tartozó gyógynövény, amelyet gyakran hívnak pongyola pitypangnak is. A gyökér főbb hatóanyagai: inulin, tarakszacin keserűanyag, cseranyagok, B2-, C-, D-vitamin. Fogyasztása során szinte minden szervre jótékony hatással van. Támogatja az emésztést, segíti a májbántalmak kezelését, vízhajtó (ödémák esetén eltávolítja a felesleges vizet), általános erősítő, erősíti a hasnyálmirigyet, tisztítja a vért.

MÁRIATÖVIS MAGÖRLEMÉNY
Mediterrán vidékről származó gyógynövény, Magyarországon termesztik. Legfontosabb hatóanyagai: a szilimarin és vegyületei, melyek antioxidánsként védik a májat. Szabadgyök megkötőként képesek a különböző mérgek (pl. gyilkos galóca), nehézfémek (ólom, higany) és az alkohol májkárosító hatását kivédeni. Népszerű az emésztést elősegítő hatása is. Lép-, máj-, epebetegségek gyógyítására használják.

CICKAFARK NÖVÉNY
A fésszkesvirágzatúak családjába tartozó gyógynövény, amely szinte mindenhol honos. Legfontosabb hatóanyagai közé tartozik az illóolaj, keserűanyagok (achillein), flavonoidok. Felhasználása széleskörű. Kiváló gyulladáscsökkentő, máj-epeműködést serkentő, szélhajtó, görcsoldó. Renyhe menstruáció esetén szabályozó hatású. Hatásos sebgyógyító és vérzéscsillapító.

OREGANO LEVÉL
Az indiai szerzetesek az élet egyik gyógyfüvének tartják a fűszernövényként is jól ismert növényt. Az oregánó a természet antibiotikuma, baktériumölő hatása vetekszik a penicillinével. Enyhíti a megfázásos, influenzás tüneteket, tisztítja a légutakat. Több baktériumfaj ellen is hatásosnak bizonyult. Elpusztítja a streptococcus baktériumok 83%-át és az enterococcusok 78%-át. Hatásos a candida fertőzések kezelésében is. A súlyos hasmenéssel járó giardiás fertőzéseknél is kiválóan alkalmazható, de rendkívüli a parazitaölő hatása is.

SHIITAKE GOMBA
A shiitake gomba már több mint 2000 éve ismert kiváló egészségvédő hatása miatt. A Távol-Keleten frissítő életelixírnek tartják. Rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert, csökkenti az allergiás tüneteket és gyulladáscsökkentő hatású. Szulfid tartalma miatt gombaölő tulajdonságokkal is rendelkezik. Erős antioxidáns, lassítja az öregedést. Eritadenin hatóanyaga révén jelentősen csökkenti a vér koleszterinszintjét. Fokozza az inzulintermelést és ezáltal csökkenti a vércukorszintet. Stresszoldó, jótékonyhatású székrekedés és gyomorfekély esetén. Tioprolin tartalma segíti a szervezetet a méregtelenítésben

KESERŰSÓ (MAGNÉZIUM SZULFÁT)
A keserűsó egy magnézium és kénsav által alkotott só. Szájon át bejuttatva elősegíti a bélmozgásokat és hashajtó hatása van.
Az élelmiszeriparban és a mezőgazdaságban is használatos.

KÁLIUM-KLORID
A kálium a szervezet számára nélkülözhetetlen. Kis mennyiségben van szükség a bevitelére, kellemetlen íze miatt más ízekhez szokták keverni.

ZEOLIT
A zeolit egy természetes ásványi anyag, amely szerkezetét és funkcióját tekintve egyedülálló. Rácsszerkezethez hasonló üregekből és csatornákból áll, amelyek sejtszinten úgy működnek, hogy meggátolják a nehézfémek és egyéb mérgek felszívódását az üregekben és eltávolítják azokat a szervezetből. Teljesítményfokozó is, mert amikor megtisztítja a testszöveteket, akkor jelentős mennyiségű energia szabadul fel a szervezetben.
Kálcium-, magnézium-, nátrium-, és káliumionok találhatóak a zeolitban, amelyek stabilizálják a szervezet elektroilt háztartását.

BROMELIN
A bromelin az ananászban található enzim, ami jótékony hatással van az emésztésre, csökkenti a vér savtartalmát és nagy szerepet játszik a savas-lúgos egyensúly helyreállításában. További adatai az ananász összetevőnél olvashatóak.

CAYENNEI BORS
A cayennei bors a hazánkban is termesztett cseresznyepaprikának egy közeli rokona. Nem borsféle, nagyon csípős, hegyes, a trópusokon termő paprikafajta. Magas a kapszaicin tartalma. A maják úgy tartották, hogy megszünteti a hasmenést és oldja a görcsöket.
Rendszeres fogyasztása serkenti az emésztést és megóvja a gyomor nyálkahártyáját az alkohol és az acetil-szalicilsav (ami egyes fájdalomcsillapítókban található) okozta károsodásoktól.

 

 

 

 

 

 



A Gyártó termékei


Talán ez(ek) a termék(ek) is érdeklik Önt


 

Bankkártyás fizetési megoldás! Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro, American Express

Kosár


A bevásárlókosara jelenleg üres.
   

Hírek
Hírlevél
Név:*
E-mail cím:*