Kövess minket Facebook-on is!

Gyártók


Termékajánló
Apotéka » Webáruház » Élelmiszerek » Lisztek, korpák » Prémium mandulaliszt 250g Natur Tanya

NyomtatásE-mail

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ. A weboldalon történő további böngészéssel hozzájárul a cookie-k használatához! Bővebben.




Prémium mandulaliszt 250g Natur Tanya


Dr. Natur étkek Prémium mandulaliszt 250g Natur Tanya

Gluténmentes, paleo étrendbe illeszthető, alacsony szénhidráttartalmú őrlemény

A mandulaliszt egyre népszerűbb  a reformkonyha követői és művelői között. De miért is? Mert egészségesebbé tesz, tényleg finom és nagyon sokoldalú, amit néhány új, szuper recepttel be is bizonyítunk neked!

Milyen az íze, miért jó, és van–e különbség a darált mandula és a mandulaliszt között - ez a három kérdés rendszerint elhangzik a mandulaliszt kapcsán. Íme  a rövid válaszok!

Milyen az íze?

Telten finom, enyhén édes aromájú. Remekül illik mindenféle süteményhez, kalácshoz, végtelen receptvariációban elkészíthető muffinhoz, pizzához, sőt, még húspanírozáshoz is első osztályú. Ha össze akarnám hasonlítani a Dr. Natur Étkek mandulalisztet a többivel, azt mondanám, engem megfogott a tisztasága, és az, hogy „lédúsabbá”, harmonikusabb ízűvé válnak vele az elkészült ételek.

Miért jó a mandulaliszt?

Mert igen tápláló, könnyű felhasználni és olyan pozitív egészségügyi hatásokat remélhetünk tőle, amit a fehérliszttől nem. Különösen ajánlom azoknak, akiknek oda kell figyelni a vércukorszintjükre, lévén a mandulaliszt magas fehérjetartalmú, de alacsony szénhidráttartalmú táplálékforrásunk.

Azonos-e a mandulaliszt a megdarált mandulával?

Természetesen NEM. A lisztkészítésénél a ledarált mandulát zsírtalanítják, tehát a mandulaliszt már eleve egy zsírtalanított alapanyag. Ha a nagymama darálójával ugyanezzel otthon próbálkozol, csak széttrancsírozod a mandulát, a zsírtartalma ugyanúgy  megmarad, az állaga sem lesz igazán lisztes, a sütés-főzés során is kevesebb vizet fog felvenni, és miután az eredmény elmarad a várttól, el is megy a kedved a felhasználásától.

A mandulából készült liszt ásványi anyag tartalma kiemelkedő. Nagy arányban és természetes formában tartalmaz kalciumot, magnéziumot, vasat, foszfort, szelént és cinket, így ásványpótlásra is kiváló. Bővelkedik antioxidánsokban, telítetlen zsírokban, E-vitamin tartalma magas.

Csökkenti az étkezések után megnőtt vércukorszintet, antioxidánsai révén eltünteti a szabadgyököket, amely hatása külső kivetítőinken is megmutatkozik: egészségesebbé válik az arc színe, megszépül a bőr, gyorsabb lesz a bélmozgás, javul az emésztés, erőre kap az immunrendszer.

Sok időt megtakaríthatsz vele, ha meghallgatod a tanácsainkat: a mandulaliszt mind az ízét, a tápértékét és használatát tekintve is jóval a többi liszt felett áll. 

Figyelem: a lenti receptek mindegyikében pucolt (héjmentes) mandulából készült mandulalisztet használunk. Nem javasoljuk a héjas mandulaliszt használatát.
Egyéb receptjeidben, a hagyományos liszt 100%-ban kiváltható mandulaliszttel, azonban arra figyelj, hogyha tojást is ír a recept, akkor mandulalisztre váltva, mindig eggyel több tojást használj az előírtnál!

Az alábbiakban tehát megosztjuk Veletek néhány kedvenc mandulalisztes RECEPTünket:

Piskóta mandulalisztből

Hozzávalók:

4 dl mandulatej
4 kávéskanál konjac liszt
8-10 ek Eritrit attól függően mennyire szereted édesen. (Én fele Eritrit, fele gyümölcscukor keveréket használok édesítőként, mert így cukor íze van és szénhidrát szegény marad)
1 cs vanília
2 ek kakaó v. karobpor
8 púpos ek mandula liszt
2 ek kókuszolaj vagy szőlőmagolaj
1 cs sütőpor
Elkészítése: Egy tálban összekeverjük az édesítőt a konjac liszttel és folytonos kevergetés közben felöntjük a mandulatejjel. Hagyjuk állni kicsit addig, amíg besűrűsödik (néha azért keverjünk bele). Kb 15 perc alatt olyan állaga lesz, mint az összehabart tojásoknak. Kényelmesen jut idő rá, hogy ez idő alatt egy másik tálban összekeverjük a mandulalisztet, a kakaót és a sütőport. Mire a konjac lisztes tej már megfelelő sűrűségű, akkor hozzáöntjük a lisztes keveréket, jól elkeverjük, majd sütőpapírral kibélelt  tepsibe öntjük, és úgy mint a hagyományos piskótákat kisütjük. Nem légkeveréses sütőben a teteje kirepedezhet – de ebben az esetben se ess kétségbe, erre a részére kerülhet egy kis krém, így jól mutat és mégfinomabb!

Rusztikus kalács mandulalisztből

Igaz, a sütési ideje 1 óra, de csupán néhány hozzávalóból, tíz perc alatt összedobható, és sokféle ételhez tökéletes kiegészítő. Harapnivalónak ajánlom egy finom paleo chili ételhez, vagy akár egy sűrű, kiadós leves mellé is! Természetesen önmagában is isteni, ebben az esetben feltétlen próbáld ki mellé egy kis édesburgonyából készült humuszt.

Hozzávalók:

2 csésze mandulaliszt
¼ csésze tápiókaliszt
½ ek szódabikarbóna
1 ek fokhagyma só
1 ek oregano
1 tk bors
3 tojás
¼-ed csésze mandula tej
1 tk ghí vaj (tisztított vaj)
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 350 C-fokra. Egy nagy tálban, keverjük össze a mandulalisztet, tápiókalisztet, szódabikarbónát, sót, oregano-t és borsot.  Egy másik tálban, keverjük össze a tojást, mandulatejet és ghí-t. Öntsük össze a száraz összetevőket a lédúsakkal, majd jól keverjük össze. Ezt a sűrű masszát öntsük bele egy kenyérformába (20x8 cm), és süssük egy óráig. A finom oregano illata addigra már belengi otthonod, és csak egy feladat van hátra, hogy a kivedd a kalácsot a sütőből, tökéletesen megbarnulva, és ropogósra sülve! Az íze garantáltan tetszeni fog, én imádom, ahogy a testes kalácsállagot kiegészíti az oregano, a fokhagyma és a bors fűszerezettsége.

Mandulalisztes palacsinta

Gluténmentes „paleocsinta”

Ez a könnyed és finom paleo palacsinta recept a szívem csücske, biztosan nagyon fog ízleni az egész családnak! Ez pontosan az a fajta laktató étel, ami után még simán elindulsz egy 100 km-es bicajtúrára, és nem az, ami után muszáj lefeküdnöd aludni egyet.

Hozzávalók:

1-3/4 csésze mandulaliszt
1 tk szódabikarbóna
¼ tk Himalája só
2 gyengén felvert tojás
1 tk tiszta vanília kivonat
¾ csésze mandulatej
kókuszzsír
Elkészítése:

Egy keverőtálban keverjük össze a tojást, mandulatejet és a vaníliakivonatot.      Adjuk hozzá a mandulalisztet, sót és szódabikarbónát, majd keverjük el simára. Hevítsünk fel egy nagy serpenyőt, és olvasszunk fel benne éppen annyi kókuszzsírt, hogy befedje az alját. Egy szedőkanál (vagy negyedcsésze) tésztát mérjünk ki a serpenyőbe és süssük addig, amíg a palacsinta széle meg nem keményedik, és buborék nem képződik a tetején (kb. 3-4 perc). Óvatosan fordítsuk meg a palacsintát (egy kicsit törékenyebbek, mint a búzából készült palacsinta) Süssük tovább kb. 1 percig, aztán jöhetnek az újabb adagok, amíg el nem fogy a tésztánk. Amint látod ez a palacsintatészta nem csak gluténmentes, hanem cukormentes is – és ilyen diétás is maradhat, ha édesítővel készült krémeket, palacsintafeltéteket használsz hozzá.

Gyors házi kenyér 3 lépésből!

Hozzávalók:

3 tojás
½ dl víz
ek útifű maghéj
ízlés szerint Himalája só vagy Parajdi só
2 ek mandulaliszt
2 púpos ek tápióka keményítő
2 púpos ek cirokliszt
1/3 csomag foszfátmentes sütőpor
2 ek citromlé
1 ek kókuszzsír
Elkészítése:

1. Keverd össze a tojást és a vizet, add hozzá a por alakú alkotókat, a sütőport és a sót.

2. Add hozzá a citromlevet és a kókuszzsírt.

3. Pihentesd 10-15 percig, majd mehet a sütőbe. 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt kész!

Mandulás házi müzli szelet

Hozzávalók:  

2 pohár mandulaliszt,
1/2 tk Himajája só
½ tk szódabikarbóna,
¼ pohár szárított áfonya,
¼ pohár négybe vágott sárgabarack,
¼ pohár napraforgó mag,
¼ pohár pisztácia, durva darabokban,
1 egész nagy tojás (számít a mérete, mivel a tészta nem fog összeállni kisebb vagy közepes méretű tojás esetén)
2 tk agavé nektár vagy méz

Elkészítése 8 rövid lépésben:

1. Egy nagy tálban keverjük össze a mandulalisztet, a sót és a szódabikarbónát.

2. Szórjuk bele a szárított gyümölcsöket, a magvakat és a magokat.

3.Egy kisebb tálban keverjük össze a tojást és az agavét.

4.Keverjük össze a vizes összetevőket a szárazakkal.

5. Kézzel gyúrjuk össze a tésztát.

6.Tegyük be a tésztát egy kb. 15x15 cm hosszú és kb. 2 cm mélységű tepsibe.

7. Vágjuk fel a tésztát 16 kockára. 
8. Süssük meg alufóliával bélelt tepsiben 350 C-fokon (kb. 10-12 perc).

Paleo brownie

Hozzávalók:

1 csésze mandulaliszt
1/4 tk Parajdi só
1/4 tk szódabikarbóna
kb. 12 dkg étcsokoládé
7 szem datolya
3 nagy tojás
1/2 pohár felolvasztott kókuszolaj
½ tk stevia por
1 kikapart vanília
Elkészítés 9 rövid lépésben:

1. Turmixoljuk össze a mandulalisztet, a sót és a szódabikarbónát.

2. Tördeljük durvadarabosra az étcsokoládét.

3. Vágjuk össze elnagyolt méretűre a datolyát.

4. Verjük fel a tojást.

5. Keverjük sima állagúra a kókuszolajat,a vaníliát és a Stevia port.

6. Öntsük a keveréket egy olajjal kikent, kb.  20* 20 cm-es tepsibe.

7. Kenjük el egyenletesen a tésztát egy fakanállal.

8. Süssük 350 C-fokon 18-22 percen át.

9. Ha kihűlt, 2 órára tegyük be hűtőbe, aztán tálaljuk!

Paleo sütőtök kenyér

Hozzávalók:

1 csésze mandulaliszt
¼ tk szódabikarbóna
csipetnyi tökfűszer keverék (fahéj, gyömbér, szegfűszeg, szegfűbors, szerecsendió, szerecsendióvirág, chili)
1/2 pohár sült sütőtök
2 ek méz
1/4 tk stevia por
3 nagy tojás
Elkészítés 5 gyors lépésben:

1. Turmixszoljuk össze a mandulalisztet, a szódabikarbónát és a sütőtök fűszert.

2. Adjuk hozzá a sütőtököt, a mézet, a stéviat és tojást, és turmixszoljuk további  2 percig.

3. Gyúrjuk össze a tésztát egy kis kenyérsütő serpenyőbe.

4. Süssük 350 C-fokon 35-45 percig.

5. Ha kihűlt, tegyük hűtőbe egy órára, és tálaljuk!

Végezetül: a mandulát bizony nem csak enni, hanem inni is lehet! Még több egészséges mandulát iktathatsz az étrendedbe mandulatej fogyasztásával (használható főzéshez is). Remek tejalternatíva, gazdag fehérjében és telítetlen zsírokban, jó kalciumforrás, 100%-osan laktóz és koleszterinmentes és alacsony a kalóriatartalma. 

Összetevők: 100% mandulaliszt

A beltartalmi érték táblázat tájékoztató jelleggel 100 g lisztre vonatkozik.

Energia

1382/328 kJ/kcal

Zsír

3,76 g

 amelyből

 

 -telített zsírok

0,28 g

Szénhidrát

10,9 g

 amelyből

 

 -cukrok

9,97 g

Fehérje

56,14 g

0,05 g



Felhasználási javaslat: Süssünk és főzzünk vele, sűrítésre is tökéletes. – vagy fogyasszuk önmagában, napi 1-2 evőkanálnyi mennyiséget joghurtban, növényi tejben elkeverve, turmixolva.

Figyelmeztetés: Nyomokban szezámmagot, mustármagot, diót tartalmazhat. Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó!
Kiszerelés: 250g

Forgalmazó: Natur Tanya

 


A Gyártó termékei

NaturTanya-Doktor Természet

Talán ez(ek) a termék(ek) is érdeklik Önt

Prémium Homoktövis magliszt 250 g Natur Tanya
2 350 Ft
1 890 Ft

Megtakarítás: 460 Ft
Prémium Máriatövismag liszt 250g Natur Tanya
839 Ft
649 Ft

Megtakarítás: 190 Ft

 

Bankkártyás fizetési megoldás! Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro, American Express

Bankkártyás fizetési megoldás!

Kosár


A bevásárlókosara jelenleg üres.
   

Hírek
Hírlevél
Név:*
E-mail cím:*



Apotéka Gyógynövénybolt Webáruház
Királyhágó u. 81. Budapest 1182 info@apoteka.hu +36-1-297-0544

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ. A weboldalon történő további böngészéssel hozzájárul a cookie-k használatához! Bővebben.